Går du rundt med en lille nybygger i maven? Leger du ofte med drømmen om at bygge det perfekte hjem? Du står slet ikke alene med denne drøm. Der er dog mange til der skal tages stilling til, når det kommer til nybygning. Vigtigst af alt er nok spørgsmålet om ’hvor’. Trods Danmarks lille størrelse, har vi alligevel hele 1.450 byer at vælge imellem, så dette er et større, og meget vigtigere, spørgsmål end mange måske lige går og tror. Du kan dog nok allerede ud fra artiklens titel, gætte dig frem til hvilken by der nedenunder vil argumenteres for. Horsens. Dette er dog med god grund. At bygge nyt i Horsens indeholder både økonomiske, kulturelle og en masse andre fordele, som du kan læse nærmere om længere nede i artiklen.

Tag ikke det praktiske for givet

Med sine knap 60.000 indbyggere, indtager Horsens pladsen som den 8. største by i Danmark. Byen er kendt for diverse seværdigheder som det daværende Horsens Statsfængsel og Danmarks eneste industrimuseum. Horsens er en kommune i udvikling, der fra 2010-2017 voksede med hele 8,6%. Den eneste anden kommune i hele landet der voksede mere end Horsens, var Aarhus. På trods af sin voksende størrelse har Horsens’ byggegrundspriser endnu ikke nået de svimlende højder som byggegrundene i fx KBH eller Aarhus ligger på. Hvis du fx vælger at investerer i en grund i Hedensted kan du købe hele to grunde på næsten 1.200 m2, til samme pris som én grund i Roskilde på kun 722 m2. Det er derfor et spørgsmål om at slå til mens priserne endnu er retfærdige og få påbegyndt sit byggegrund horsens projekt. Horsens har også egen togstation, og derfor rig mulighed for transport til og fra resten af Danmarks byer. Udover dette har byen også en masse gode muligheder for uddannelse; både på folkeskole-og gymnasie niveau. Er du ude af skolesystemet skal du heller ikke bekymre dig, for i januar 2018 fik Horsens hele 53 nye statslige arbejdspladser.

Det lidt sjovere

Udover de økonomiske fordele, har Horsens en hel masse andre goder at byde på. Byens kulturelle liv er sprudlende, og dette bliver især tydelig gjort i FÆNGSLET; Horsens tidligere statsfængsel. Oplevelsesvirksomheden ligger i dag både hus til et museum, en cafe, muligheder for overnatninger, rundvisninger, koncerter, festivaler og meget andet. Udover sin store kulturellekapital, er Horsens også en by der er rig i natur. I den vestlige del af byen snor Gudenåen sig gennem landskabet. Bakkede skove omgiver den, og det ligner næsten at det er taget direkte fra et eventyr. Udenover Gudenåen, kan man udenfor Horsens fjord også besøge den lille moræne ø Endelave. Øen er hjemsted for et stort antal vilde kaniner og har rig mulighed for badning, eller en cykeltur omkring øen for de helt friske. Hvis man vælger at bygge hus i Horsens, er man altså derfor også sikret at man aldrig kommer til at kede sig. På grund af byens konstante udvikling kan man også vide sig sikker på at dens kulturelle undergrund absolut også kommer til at sprede og formerer sig.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *