En anlægsgartner er en ekspert i, hvordan man designer en have, så planterne i den have trives. En stor del af en anlægsgartner job er også ved at plante, da visse temperaturer og betingelser er gunstigere for en plante at overleve. Anlægsgartnere skal opretholde sundhed i en have og høste planterne, når tiden er rigtig. Anlægsgartnere kan også indeholde forskellige jobbetitler som børnehaver eller drivhusarbejder.

En doktorgrad er måske ikke nødvendigt for at få beskæftigelse som anlægsgartner skjern. Du kan starte en hjemhave, eller som, frivillige i en lokal botanisk have eller arbejde i en fælleshave for at få erfaring. Du kan også få en post-niveauposition på et drivhus eller børnehave. At tage kurser i anlægsgartnere kan dog give dig en konkurrencemæssig fordel.

Du kan også blive en mesteranlægsgartner. Disse anlægsgartnere har taget formelle anlægsgartneruddannelser, der generelt tilbydes gennem arbejdsstedet. De hjælper derefter med at fremme havearbejde i deres samfund gennem offentlig udbredelse, som f.eks. At hjælpe i samfundshave eller uddanne offentligheden under foredrag.

En jobbeskrivelse af en anlægsgartner

En anlægsgartner er erfaret med at holde en have sund og produktiv. De plantes ofte og opretholder et godt miljø ved at vanding, gødning og endda luge området. De ville beskære nogle planter og fjerne døde planter fra området. Disse døde planter kunne endda ende i en kompost med andet materiale og bruges som gødning på et senere tidspunkt.

Lad os se på en egentlig anlægsgartners jobbeskrivelse indsendt af et tilfældigt gartnerfirma. Denne jobannonce søger en anlægsgartner til at udføre følgende opgaver:

Opretholde ca. 7200 buske, over 2 hektar jorddæksel og planteseng og ca. 70 hektar højt udviklet græsgræs ved Gateway Arch.

Brug og vedligeholde en række hånd- og strømdrevne haveredskaber og udstyr, som f.eks. Såmaskiner, spredere, kanten, hæks trimmer, beskæresaks, sprøjter, spader, hakker, river og græsslåmaskiner.

Man er assistent føre gartner med årlige og periodiske inspektioner. Prune buske for at opretholde ønskelig lemmer struktur og fjerne døde, syge eller brudte grene ved hjælp af håndsave og pruners.

Kalibrere sprøjter og spredere til at anvende pesticider i overensstemmelse med etablerede arbejdsprocedurer og parkens pesticidbrugsprogram.

Fjern snavs og affald fra grunde og tomme skraldespand på et nødvendigt grundlag.

Drift af forskellige benzin-, diesel- eller el-drevne køretøjer, såsom pickup trucks, dumpere, UTV’er, kommercielle græsslåmaskiner mv.

Kan du blive anlægsgartner måske

Denne stilling blev offentliggjort for at løbe i oktober 2017 med en løn på per time , en del af minimums lønnen

Ressourcer til studerende og lærere

Hvis du er lærer og gerne vil starte en have i din skole, har den amerikanske botaniske have (link åbnet i en ny fane) en online ressource og yderligere undervisningsmateriale relateret til havearbejde.

National gartner Association (link åbner i en ny fane) har en plante database samt nyttige værktøjer og apps til dig at bruge, såsom deres plantning regnemaskine. Deres plantekalender giver mulighed for at tilføje dit postnummer til at tilpasse din kalender baseret på dit klima. Garden.org har også et læringsbibliotek af online kurser.

Beth Ahern, gartner for den amerikanske botaniske have: Min favorit del af mit job er at få børnene til at komme ind eller voksne og bare blive begejstrede for havearbejde og få dem til at starte havearbejde hjemme. Bare en lille container, hvis du bor i en lejlighed eller en lille gård. Noget for at få dem begyndt at havearbejde er absolut mit mål her.

Hvad er goderne som anlægsgartner

En flerårig er en plante kommer tilbage år til år så det er en, som du kan plante i jorden. Jeg har denne japanske anemone her, der er en flerårig, den kommer tilbage fra år til år. Det dør ikke om vinteren, så du skar det bare tilbage, og det kommer tilbage hvert år, og du vil have den plante i din have så længe du vil. En årlig er en som petunierne eller coleus hvor de blot blomstrer en sæson og derefter deres færdige i efteråret. Frosten vil dræbe dem, og de vil være væk.

Tropiske planter er planter, der lever i varme vejrklima, der normalt ikke bor her gennem vinteren. Dette er en bananplantage. Jeg har måske flere som jeg har min lille bananlund her. Det er en tropisk plante, jeg forlader i hele året. Det dør faktisk ret meget til omkring 3 meter til jorden, og det kommer tilbage om foråret. De planter, du ser heromkring, har børnene plantet i den sidste uge, og hvad de gør, er, at de bare tager et lille haveværktøj, og de graver, og de sætter det bare i jorden og sætter det ind. For at finde ud af mere om den amerikanske botaniske have, besøg usbg.gov.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *